I u energetici je neizbježno prilagoditi tehnologije digitalnom razvoju – Kakvi su planovi Infinity International Group?

Početna >> Novosti >> I u energetici je neizbježno prilagoditi tehnologije digitalnom razvoju – Kakvi su planovi Infinity International Group?

Infinity International Group je tehnološka grupacija i regionalni lider u oblastima informacionih tehnologija, elektroenergetike, digitalizacije i elektromobilnosti. Ostvarajući uspješne poslovne rezultate i gradeći partnerske odnose sa nekim od najvećih i najvažnijih globalnih kompanija u fokus našeg poslovanja stavljaju kvalitet, kažu iz ove grupacije koja će biti učesnik i sponzor ovogodišnjeg Samita energetike u Trebinju.

Okupljaju strateške lidere, industrijske stručnjake, inženjere, osobe sa praktičnim iskustvom u vašoj sferi biznisa, dizajnere, programere, data menadžere i mnoge druge “kako bi zajedno kreirali vašu jedinstvenu stazu do uspjeha”.

– Naša rješenja implementirana su u javnom sektoru, zdravstvu, elektroenergetici, avioindustriji, telekomunikacijama, finansijama, proizvodnji, transportu, maloprodaji i mnogim drugim industrijama. Do sada smo kao grupacija implementirali više od 3.000 značajnih projekata.

Kompanije članice Infinity International Group koje posluju na tržištu BiH su Prointer ITSS, Kaldera, Infinity ADS i EP Mobile.

Kaldera

Fokus budućeg rada kompanije Kaldera je invenstiranje u sektor energetike sa posebnom pažnjom na pametno upravljanje (uštede, maksimalna iskorištenost energetskih kapaciteta i optimizacija i upravljenje elektroenergetskim objektima i mrežom), obnovljivi izvori energije i “pametna” mreža.

– Pandemija je svakako ubrzala proces digitalizacije u svim društvenim sferama. Svakako se pokazalo da je i u energetici neizbježno prilagoditi tehnologije digitalnom razvoju i koristiti onlajn alate i softversku podršku. Zbog toga smo posebno ponosni što je dio Infinity grupacije i liderska IT kompanija Prointer, te će ova sinergija zasigurno dati novu snagu sektoru energetike. U narednom periodu imamo velike planove. Fokusiraćemo se na izlazak na inostrano tržište jer smatramo da imamo kapaciteta i kvaliteta da pokažemo i na drugim tržištima koliko znamo i možemo. Jedan od naših izazova koje želimo da prevaziđemo u narednom periodu su rješavanje pitanje transporta i ograničenja kretanja roba i ljudi. Svakako da će izvođenje radova u ovim posebnim uslovima pandemije biti otežano i u narednom periodu, ali nas to neće spriječiti da naše poslovanje proširimo – saopšteno je iz Kaldere za eKapiju.

Ističu da pripremaju nove proizvode na tržištu BiH koje će ponuditi energetskom sektoru.

– Osim širokog portfolija naših usluga i proizvoda, ponudićemo i blindirane trafostanice i 35kV srednjenaponske ćelije.

Samit energetike SET 2021 se u organizaciji Elektroprivrede RS i firme SET održava 20. i 21. maja, uz pokroviteljstvo Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Vlade RS i kompanije Končar, uz generalno sponzorstvo kompanije Elnos Group i podršku Infinity group i kompanije Dwelt.

Portal eKapija je medijski pokrovitelj Samita energetike Trebinje 2021.

Izvor: eKapija