Elnos Grupa: Budućnost je sada

Početna >> Novosti >> Elnos Grupa: Budućnost je sada

Ostvarenje velikih poslovnih snova zahteva mnogo rada i hrabrosti na javi. Svaka uspešna priča ima jedinstvenu formulu, ali one koje poslednjih godina dolaze iz oblasti moderne energetike se svojom suštinom uvek vežu za obnovljive energetske izvore i primenu savremenih tehnologija.

Sa Brankom Torbicom, potpredsednikom Elnos Grupe, koja je proteklih godina napravila značajne uspehe na OIE polju, smo razgovarali o razvojnom putu ove Grupacije koja danas kotira kao jedna od uspešnih internacionalnih kompanija iz oblasti elektroenergetike.

Elnos Grupa se pozicionirala kao vodeća elektroenergetska kompanija u regionu, a istovremeno radi projekte u Evropi, i to na vrlo zanimljivim i izazovnim tržištima. Gde je Elnos Grupa danas prisutna, u kojim državama i na kojim projektima?

Branko Torbica: Mi smo danas kompanija koja posluje na 16 tržišta i zapošljava oko 630 radnika. Pored država bivše Jugoslavije, Grupacija radi u: Švedskoj, Islandu, Nemačkoj, Norveškoj, Španiji, Portugalu i Holandiji. U prethodne dve godine smo napravili veoma značajne iskorake na tržišta Velike Britanije i Danske, a ove godine smo osnovali našu novu članicu – Elnos Poljska.

Bilo bi zamorno za čitaoce da govorim o svim projektima na kojima smo trenutno aktivni. Ipak, istakao bih da je po broju projekata u realizaciji ovo rekordna godina za našu Grupaciju jer ćemo biti aktivni na više od 130 projekata na 11 tržišta.

Izvor: energetskiportal.rs

Samit Energetike Trebinje 2024

20. 21. i 22. mart 2024. godine

J.U. Kulturni centar Trebinje

Popunite obrazac za akreditaciju medijaZvanična aplikacija samita