Održana treća sjednica programskog odbora “SET 2021”

Početna >> Novosti >> Održana treća sjednica programskog odbora “SET 2021”

Grude, 04.05.2021.godine

Treća sjednica programskog odbora “SET 2021” održana je danas u opštini Grude na lokaciji Marića Gaj a oficijelni domaćin sastanka je bila Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne i rukovodilac direkcije za tržište Ervin Leko.

Na sjednici je jednoglasno usvojen program ovogodišnjeg Samita energetike u Trebinju i donesene važne odluke na polju poboljšanja organizacije samog događaja.

Domaćin sastanka EPHZHB je za učesnike sastanka upriličio i obilazak prve hidrocentrale izgrađene poslije 1995. godine na području BIH – hidrocentrale Peć Mlini instalisane snage 2×15 MW. Pored ove investicije EPHZHB je izgradila i hidrocentralu Mostarsko blato kao i vjetropark Mesehovina. Na lokalitetu elektrane Peć Mlini izgrađen je i avanturistički park, uređeni stari mlinovi i vodotoci kao i uređena Ravlića pećina. Uistinu prelijep prirodni ambijent u koji se hidrocentrala Peć Mlini savršeno uklopila.

O ovim investicijama, tržištu elekrične energije i digitalizaciji elektroenergetskog sektora govoriće se na predstojećem Samitu gdje je upravo EPHZHB pokrovitelj panela na temu uspostavljanja organizovanog tržišta električnom energijom.

Samit energetike SET 2021 biće održan 20 i 21.maja 2021.godine u Trebinju. Registracija učesnika odvija se putem mobilne aplikacije MatchAbout.

 

Samit Energetike Trebinje 2024

20. 21. i 22. mart 2024. godine

J.U. Kulturni centar Trebinje

Popunite obrazac za akreditaciju medijaZvanična aplikacija samita