Osnažiti energetiku na Balkanu

Početna >> Novosti >> Osnažiti energetiku na Balkanu

Generalni direktor preduzeća Elektroprivreda Republike Srpske Luka Petrović istakao je da će sa samita “Energetska budućnost zapadnog Balkana”, koji se održava u Trebinju, biti poslata važna poruka – da komunikacijom i saradnjom treba osnažiti energetiku na Balkanu.

Petrović je novinarima rekao da je važno da to osnaživanje bude na dobrobit građana i za stabilnost energetskih kompanija na ovim prostorima.

On je naveo da će na energetskom samitu u Trebinju biti održano devet panela na kojima će govoriti stručnjaci iz ove oblasti.

Petrović je rekao da će u narednih 10 godina biti izgrađeni novi objekti na teritoriji Republike Srpske koji će omogućiti proizvodnju 1.000 megavata struje iz obnovljivih izvora energije, te da će svi biti rađeno u skladu sa svjetskim standardima.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić zahvalio je organizatorima što su odabrali Trebinje kao mjesto gdje će se održati samit, istakavši da je ovaj grad idealna lokacija za to.

On je naveo da je energetika jedna od ključnih grana u Trebinju i zahvalio Vladi Republike Srpske i preduzeću Elektroprivreda Srpske što im pruža podršku u tom domenu.

– Trebinje je grad koji je u posljednje vrijeme značajan u oblasti turizma, a ovo je još jedna prilika da se pokažemo kao grad koji u oblasti kongresnog turizma ima ogromne potencijale – rekao je Ćurić.

IZVOR: RTRS

Samit Energetike Trebinje 2024

20. 21. i 22. mart 2024. godine

J.U. Kulturni centar Trebinje

Popunite obrazac za akreditaciju medijaZvanična aplikacija samita