Počinje samit “Energetska budućnost zapadnog Balkana SET 2020”

Početna >> Novosti >> Počinje samit “Energetska budućnost zapadnog Balkana SET 2020”

Samit “Energetska budućnost zapadnog Balkana SET Trebinje 2020”, koji zajednički organizuju Elektroprivreda RS, grad Trebinje i SET d.o.o počinje sutra 5. marta u Kulturnom centru grada Trebinja.

Ceremonija otvaranja samita počeće u 11 časova, a na njoj će se prisutnima obratiti Radovan Višković, premijer RS, Staša Košaracm ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Luka Petrović, generalni direktor MH Elektroprivrede RS i Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

Na panelima će učešće uzeti više od 70 stručnjaka iz svijeta energetike, a izdvajmo izlaganja Janeza Kopača, direktora Sekretarijata Energetske zajednice, Petra Đokića, ministra energetike i rudarstva RS, Mirjane Filipović, državnog sekretara Ministarstva rudarstva i energetike Srbije.

U okviru samita će u dva dana biti održano devet panela koji će se između ostalog baviti tranzicijom energetskog sektora, perspektivama razvoja, stanjem tržišta, potencijalima obnovljivih izvora energije, finansiranjem projekata u energetici i “pametnom” energetikom.

IZVOR: Nezavisne novine

Samit Energetike Trebinje 2024

20. 21. i 22. mart 2024. godine

J.U. Kulturni centar Trebinje

Popunite obrazac za akreditaciju medijaZvanična aplikacija samita